Veľkonočná vajcová baba

Vajcová baba je jednoduchým a vynikajúcim veľkonočným jedlom.

Tradičnou veľkonočnou surovinou, ktorá sa stala symbolom celého sviatku boli vajíčka, ktoré sa jedli uvarené natvrdo alebo v rôznych iných vaječných jedlách. Inšpirujte sa týmto receptom na veľkonočnú vajcovú babu s údeným mäsom, do ktorej môžete kľudne pridať i klobásu.

Veľkonočná vajcová baba s údeným mäsom

vajcová baba fotopostup

Suroviny:

  • 10 ks rožky,
  • 10 ks vajcia,
  • 1 l mlieko,
  • 1 ks väčšia cibuľa,
  • 200 – 300 g údené mäso,
  • petržleňová vňať,
  • masť,
  • soľ podľa chuti,
  • štipka mleté čierne korenie.

Postup:

Nakrájané rožky na malé kocky namočíme do celého litra mlieka, resp. zalejeme mliekom. Medzitým si v malom hrnci na masti zasmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané údené mäso (údené mäso si vopred uvaríme vo vode) a chvíľku posmažíme.

Následne vylejeme do namočených rožkov, pridáme vajcia, soľ, korenie a všetko spolu dobre premiešame. Nakoniec pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a opäť premiešame. Hotovú zmes nalejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech a dáme piecť.

Pečieme pri teplote 200 ° C zhruba 45 až 50 minút

Vychladnutú vajcovú babu nakrájame na kocky, prípadne obdĺžniky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.