Vynikajúci, rýchly, nenáročný na prípravu a hlavne šťavnatý dezert z korpusu z ananásového kompótu a s lahodným krémom z vanilkového pudingu a bánoveckej neochutenej nátierky:
Vanilkový sen
Suroviny na cesto:
1/2 plechovky ananásový kompót aj so šťavou,
270 g polohrubá múka,
1 kypriaci prášok do pečiva,
220 g kryštálový cukor,
2 vajcia,
hrubá múka a tuk na vymastenie plechu.
Suroviny na krém:
400 g nátierkové maslo (2 ks Bánovecká neochutená nátierka-používa sa aj ako náhrada mascarpone),
1 PL kryštálový cukor,
1 vanilkový cukor,
1 hotový vanilkový puding so šľahačkou v tégliku,
100 g horká čokoláda,
100 g ananás na dozdobenie.
Postup:
V miske rozmixujeme ananásový kompót aj so šťavou, následne pridáme polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, cukor, vajcia a poriadne vymiešame ručným mixérom. Hotové cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C zhruba 30 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť. Vychladnutý koláč potrieme krémom, posypeme strúhanou čokoládou a dáme stuhnúť do chladničky minimálne na 2 hodiny. Stuhnutý koláč nakrájame na kocky, ktoré dozdobíme kúskami ananásu.
Príprava krému: Obe nátierkové maslá vyšľaháme s kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom, potom pridáme vanilkový puding aj so šľahačkou z téglika a poriadne vymiešame na hladký krém.