Famózna vajíčková pomazánka s lahodnou chuťou smotany je vhodná na studené misy, chlebíčky, očká, alebo len tak na desiatu, prípadne k večeri. Ak by sme s ňou chceli plniť slanú tortu, kyslú smotanu pridávame postupne podľa konzistencie (aby nebola moc riedka). Ja obvykle plním tortu vajíčkovou nátierkou s maslom, avšak maslo rýchlo tuhne a pri opätovnom použití je táto nátierka ťažšie roztierateľná. Vajíčková pomazánka so smotanou je fantastická, rýchla, jednoduchá, nenáročná a hlavne lahodná, nakoľko lahodnú chuť jej dodáva kyslá smotana. Veľkou výhodou je, že pomazánka je pri opätovnom použití ľahko roztierateľná.
Vajíčková pomazánka s kyslou smotanou
Suroviny:
5 ks vajcia na tvrdo,
1 ks stredne veľká nadrobno nakrájaná cibuľa,
1 ČL soľ,
2 ČL horčica,
korenie,
180 – 200 g kyslá smotana (pridávame postupne, podľa konzistencie).
Postup:
Vajcia uvaríme na tvrdo, olúpeme a prepasírujeme ich cez sitko na zemiakový šalát. Následne pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ, korenie a horčicu. Všetko spolu dobre premiešame. Nakoniec pridávame postupne kyslú smotanu, záleží od konzistencie nátierky. Hotovú pomazánku necháme odstáť v chladničke a natierame na chlebík, či očká.