Zaváraný uhorkový šalát

Ak máte, alebo ste dostali prerastené uhorky, ktoré už nie sú ani na kvašáky, istotne si doma pripravujete uhorkový šalát. Prečo si takýto šalát nezakonzervovať a nepochutiť si na ňom i po uhorkovej sezóne 🙂 . Preto pridávam tento recept na vynikajúci zaváraný uhorkový šalát, do ktorého sa môže pridať i mladá cuketa.

Zaváraný uhorkový šalát s cuketou

uhorkový zaváraný šalát

Suroviny:

  • 4 kg uhorky,
  • 300 ml ocot,
  • 300 g kryštálový cukor,
  • 1/2 PL soľ,
  • 3-4 cibuľa,
  • môžeme pridať i 1 – 2 feferóny – nemusí byť.

Postup:

Uhorky umyjeme, ošúpeme (ak sú mladé, šupku môžeme nechať) a nakrájame na kolieska. Do nakrájaných uhoriek pridáme nakrájanú cibuľu i feferóny.

Potom pridáme ostatné veci ako, soľ, cukor a ocot a všetko spolu dobre premiešame. Šalát necháme postáť zhruba 20 – 30 minút, aby „nažil“. Následne ho opäť premiešame a môžeme plniť do čistých zaváraninových pohárov.

Poháre sterilizujeme 20 minút pri teplote 80 °C.

4 komentáre

  1. Ahoj Zuzka prosím ťa môžem sterilizovať aj vyváraním vo vodnom kúpeli ďakujem za odpoveď pekný deň prajem Andrea

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.