Tvarohový krémeš

Rýchly a veľmi chutný

tvarohový krémeš so snehovou perinou

tvarohovy-kolac-so-snehovou-perinou

Suroviny na cesto:

300 g polohrubá múka,

150 g práškový cukor,

150 g maslo,

1 vajce,

5 g kypriaci prášok do pečiva.

Suroviny na tvarohový krém:

500 g tvaroh,

120 g práškový cukor,

300 ml mlieko,

100 ml olej,

60 g Zlatý klas (1,5 balíka),

5 ks vaječný žĺtok.

Suroviny na sneh:

5 ks vaječný bielok,

štipka soli,

5 PL kryštálový cukor.

 

Postup:

V miske vymiešame práškový cukor so zmäknutým maslom, pridáme vajce, polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a vypracujeme hladké cesto, ktoré rukou rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech (ruku si namočíme do teplej vody, aby sa cesto nelepilo). Následne si pripravíme krém a to tak, že všetky ingrediencie na krém zmiešame v jednej miske. Hotový krém vylejeme na cesto uložené na plechu a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C zhruba 20 minút a dopekáme ešte 5 minút pri teplote 150 °C, kým nezačnú hnednúť okraje. Medzitým si pripravíme tuhý sneh (vyšľaháme bielky so štipkou soli a kryštálovým cukrom). Vytiahneme koláč z rúry, na vrch dáme vyšľahaný tuhý sneh a upravíme ho so stierkou (pocapkáme, aby nebol vrch rovný) a dáme opäť piecť ešte na 10 minút pri teplote 150 °C, pokiaľ nezačne sneh na povrchu jemne hnednúť. Po upečení necháme krémeš vychladnúť a nakrájame na kocky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.