Vynikajúci dezert z kakaového piškótového cesta, s tvarohovou plnkou a pomarančovou želatínou:
Tvarohové želé kocky
Suroviny na cesto:
3 ks vajcia,
200 ml olej,
200 ml mlieko,
250 g polohrubá múka,
1 kypriaci prášok do pečiva
2 PL kakao,
300 g práškový cukor.
Suroviny na tvarohovú plnku:
250 g maslo,
500 g mäkký tvaroh,
100 g práškový cukor,
2 ks vanilkový cukor.
Suroviny na želatínu:
1 l pomarančový džús
2 ks Zlatý klas.
Postup:
V miske vymiešame vajcia s práškovým cukrom do peny, potom pridáme olej, mlieko, polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a nakoniec pridáme kakao. Všetko spolu dobre vymiešame ručným mixérom. Hotové cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 25 až 30 minút. Vychladnutý koláč potrieme tvarohovou plnkou a polejeme pomarančovou želatínou.
Príprava tvarohovej plnky: V miske si vymiešame práškový cukor so zmäknutým maslom. Následne pridáme tvarohy zmiešané s vanilkovými cukrami a všetko spolu dobre vymiešame.
Príprava želatíny: V miske si vymiešame 500 ml pomarančového džúsu s 2 Zlatými klasmi. Do hrnčeka dáme variť druhých 500 ml pomarančového džúsu, do ktorého potom pridáme džús zmiešaný so Zlatými klasmi a privedieme do varu. Varíme zhruba 1-2 minúty a trocha vlažné vylejeme na tvarohovú plnku (ani horúce, ani studené). Koláč necháme stuhnúť v chladničke, nakrájame na kocky a podávame.