Torta z medových plátov

Či už v tvare číslice, srdiečka…. skrátka torty z plátov (lineckých, alebo medových) plnené krémom so šľahačkou spolu s mascarpone, dozdobené ovocím sú tento rok veľmi obľúbené.

Pre milovníkov medových rezov a medovej torty, pridávam recept na túto vynikajúcu a originálnu narodeninovú tortu z medových plátov.

Torta, tak ako medové rezy potrebuje určitý čas, aby „nažila“.

Narodeninová torta z medových plátov

s krémom so šľahačkou a mascarpone,

dozdobená ovocím

Suroviny na 1 ks medový plát (pečieme 3 pláty):

150 g kryštálový cukor,

1 vajce,

50 g maslo,

2 PL med,

1 ČL sóda bikarbóny,

6 PL mlieko,

500 g hladká múka.

Lekvár na potieranie.

Suroviny na krém pre celé srdce (pri menšej torte, stačí polovičná dávka):

1 kg mascarpone,

4 ks šľahačková smotana (250 ml),

4 ks vanilkový cukor,

práškový cukor podľa chuti,

2 PL Créme Olé vanilkový (Dr.Oetker).

Na dozdobenie:

ovocie a sladkosti podľa chuti (makrónky, trubičky…)

 

Postup:

Nad parou vymiešame kryštálový cukor, vajce, maslo, med a mlieko, kým sa suroviny pekne spoja. Tesne pred odstavením pridáme sódu bikarbónu a premiešame. Prehriatu a spojenú hmotu, ktorá nám krásne rozvoniava medom 🙂 odstavíme a pridáme do preosiatej hladkej múky. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme ešte teplé na papieri na pečenie a vykrojíme požadovaný tvar (srdce). Cesto s papierom opatrne prenesieme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 °C zhruba 5 minút. Ak cesto vychladne, môžeme ho na chvíľku zohriať v mikrovlnke, aby sa s ním lepšie pracovalo. Takto upečieme všetky 3 pláty, ktoré potrieme lekvárom, naplníme krémom (cukrárske vrecko so špičkou, ktorá má väčšiu dieru) a dozdobíme ovocím a sladkosťami podľa chuti.

Príprava krému: V miske vymiešame mascarpone s vanilkovým a práškovým cukrom, následne pridáme vyšľahanú šľahačku a nakoniec prisypeme Crém Olé. Všetko spolu dobre vymiešame.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.