Torta TRIO čokoláda

Pre milovníkov čokolády pridávam recept na túto famóznu tortu z kakaového korpusu zo špaldovej múky s tromi druhmi čokolády

Torta TRIO čokoláda

Suroviny na korpus o priemere 24 cm:

65 g hladká špaldová múka,

125 ml cmar,

60 g kryštálový/trstinový cukor,

60 g maslo,

20 g kakao,

1 vajce,

štipka soli,

1/2 ČL sóda bikarbóna.

Suroviny na plnku z tmavej čokolády:

300 g tmavá čokoláda (s vyšším obsahom kakaa),

250 ml smotana na šľahanie 33 %,

50 ml studená voda,

40 g maslo,

5 g želatína.

Suroviny na plnku z mliečnej čokolády:

300 g mliečna čokoláda,

250 ml smotana na šľahanie 33 %,

50 ml studená voda,

40 g maslo,

5 g želatína.

Suroviny na plnku z bielej čokolády:

300 g biela čokoláda,

250 ml smotana na šľahanie 33 %,

50 ml studená voda,

40 g maslo,

10 g želatína.

Na dozdobenie torty:

jahody (prípadne drobné ovocie ako maliny, ríbezle…), živé kvety (sirôtky…), čokoládové bonbóny, orechy…..

 

Postup:

V miske vymiešame maslo s cukrom do peny, postupne pridáme vajce, cmar, preosiatu múku, preosiate kakao, sódu bikarbónu, soľ a všetko spolu dobre vymiešame ručným mixérom. Hotové cesto nalejeme do tortovej formy (vystlanej papierom na pečenie) o priemere 24 cm a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 °C zhruba 15 min. Hotový korpus necháme vychladnúť. Na vychladnutý korpus nanesieme ako prvú tmavú čokoládu a dáme do mrazničky po dobu 20 min. Potom nanesieme mliečnu čokoládu a opäť dáme do mrazničky na min. 20 minút. Nakoniec dáme poslednú bielu čokoládu, dáme na 20 minút do mrazničky. Tortu necháme tuhnúť už len v chladničke.

Príprava čokolády: Želatínu zalejeme studenou vodou (ak použijeme plátky, necháme ich „napučať“, ak použijeme prášok, počkáme kým sa vytvorí želatina). Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou. Do rozpustenej čokolády vmiešame želatínu s vodou a miešaním vo vodnom kúpeli necháme želatínu rozpustiť. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. V miske vyšľaháme tuhú šľahačku, ktorú nakoniec vareškou zapracujeme do čokoládovej zmesi izbovej teploty. Takto pripravíme všetky tri čokolády.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.