Vynikajúce domáce svadobné koláčiky zo špaldovej múky plnené tvarohovou plnkou, ktoré môžeme robiť s orechovou i makovou obmenou u nás veľmi rýchlo zmizli z taniera. Napriek tomu, že cesto nenechávame kysnúť ani podkysnúť, treba sa obrniť troškou trpezlivosti, nakoľko sú to také malé jednohubky 😉
Špaldové svadobné koláčiky
Suroviny na cesto:
420 g hladká špaldová múka,
štipka himalájska soľ,
250 g maslo,
30 g droždie,
2 PL práškový cukor,
1 ks vanilkový cukor,
1 vajce,
6 PL smotana na šľahanie 33 %.
Suroviny na tvarohovú plnku:
250 g tvaroh,
1 žĺtko,
1 vanilkový cukor,
1-2 PL práškový cukor.
1 vajce na potretie + práškový cukor na posypanie.
Postup:
Všetky ingrediencie dáme do jednej misky (žiaden kvások, droždie iba pomrvíme) a vymiesime hladké cesto, ktoré nenechávame kysnúť, ani podkysnúť. Cesto ihneď vyvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na štvorčeky 4 x 4 cm. Do stredu dáme tvarohovú plnku (pripravíme zmiešaním všetkých surovín na plnku) a zabalíme. Chytíme dve protiľahlé strany, pritlačíme ich prstom. To isté zopakujeme na druhých dvoch stranách a spojíme ich. Hotové koláčiky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C zhruba 15 minút. Vychladnuté posypeme práškovým cukrom.