Vynikajúca tvarohová bábovka zo špaldovej hladkej a špaldovej celozrnnej múky je rýchla, ľahká, veľmi chutná a vďaka tvarohu je i šťavnatá.
Lahodná špaldová bábovka s tvarohovou plnkou
Suroviny na trené cesto:
3 ks vajcia,
150 g kryštálový cukor,
60 ml olej,
100 ml mlieko,
270 g špaldová hladká múka,
30 g špaldová celozrnná múka,
1 kypriaci prášok do pečiva,
2 PL kakao.
Suroviny na tvarohovú plnku:
275 g mäkký tvaroh (použila som odtučnený z Lidlu),
1 vanilkový puding,
1 vanilkový cukor,
70 ml mlieko,
2-3 PL kryštálový cukor.
Postup:
Najskôr si pripravíme tvarohovú plnku – zmiešaním všetkých surovín (tvaroh, vanilkový pudingový prášok, kryštálový a vanilkový cukor a nakoniec pridáme mlieko). Keď máme plnku hotovú pustíme sa do prípravy treného cesta. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Potom pridáme olej, mlieko, múky zmiešané s práškom do pečiva a nakoniec primiešame kakao. Všetko dobre vyšľaháme ručným mixérom. Do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy postupne vrstvíme cesto s tvarohovou plnkou tak, že na spodok dáme cesto, potom polovicu vrstvy tvarohovej plnky, opäť cesto, druhú polovicu tvarohovej plnky a nakoniec dáme cesto. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 45-50 min. Hotovú bábovku necháme vychladnúť, vyklopíme a dozdobíme ovocím, prípadne posypeme práškovým cukrom.