Smotanové plnené rožky

Vynikajúce, rýchle, nenáročné
smotanové plnené rožky
len z troch surovín a bez kysnutia ?

Suroviny na cesto :
400 g hladká múka,
250 g maslo,
375 g kyslá pochúťková smotana.

Suroviny na plnku:
mak + cukor + trochu mlieka – maková,
orechy + cukor + trochu mlieka – orechová,
jablká + škorica + cukor – jablková,
tvaroh + cukor + žĺtok – tvarohová…

Suroviny na dohotovenie:
vajce na potretie,
práškový cukor na obaľovanie.

Postup:
Vsetky suroviny na cesto vymiešame. Hotové cesto dáme na noc do chladničky. Na druhý deň rozdelíme cesto na 10 bochníkov. Bochníky necháme v chladničke a postupne ich vyťahujeme. Každý rozvaľkáme do kruhu, kruh rozdelíme na 8 trojuholníkov, ktoré naplníme plnkou, zhruba 1 ČL. Plnku dáme do širšej strany trojuholníka a stočíme k užšej, konce zatočíme. Hotové rožky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajíčkom a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190-200 °C do zlatista. Ešte teplé rožky obalíme v práškovom cukre.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.