Slimáky z lístkového cesta, či už plnené ako pizza slimáky, alebo len syrové…. sú veľmi obľúbenou chuťovkou. Je to rýchly, jednoduchý a výborný recept na slanú maškrtu pre každú gazdinku, ktorý je nenáročný na prípravu i suroviny.
Obľúbené a chutné slimáky z lístkového cesta
Suroviny:
- 250 g lístkové cesto,
- kečup, alebo paradajkové pesto
- pizza korenie,
- šunková saláma, (slanina, schwarzwaldská šunka….)
- tvrdý syr,
- vajce na potretie.
Postup:
Na pomúčenej kuchynskej doske rozvaľkáme lístkové cesto, ktoré potrieme kečupom, alebo paradajkovým pestom. Naukladáme na kolieska nakrájanú šunkovú salámu, na to dáme plátky syra (ak nemáme plátky, syr nastrúhame) a posypeme pizza korením.
Cesto pevne zrolujeme do rolády a nakrájame na cca 1,5 cm kolieska, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C zhruba 15 – 20 minút do zlatista.