Ríbezľové muffiny

Muffiny sú veľmi obľúbené sladké koláčiky, ktoré sa dajú pripraviť ako zdravé raňajky, alebo ako chutná maškrta za obedom. Tieto mäkkučké muffiny si zamilujete nielen vy, ale najmä vaše deti. Nadýchané, vláčne a úžasne chutné cesto so šťavnatým ovocím, to je tá pravá kombinácia, skrátka nenáročný a skvelý dezert na nedeľné popoludnie.

Keďže moja dcérka muffiny zbožňuje a rada ich so mnou pečie, dnes sme ich spolu napiekli do školy na zajtrajšiu desiatu. Avšak kým som stihla dopísať tento príspevok, zostali už len dve 🙂

Ríbezľové muffiny zo špaldovej múky a krupice

Suroviny:

200 g krupica,

100 g hladká špaldová múka,

1-2 ČL kypriaci prášok do pečiva,

120 g práškový cukor,

2 ks vajcia,

140 ml rastlinný olej,

200 ml mlieko,

bobuľové ovocie podľa chuti – ríbezle, čučoriedky, brusnice….

cukor na posypanie ovocia (nemusí byť) – ja som použila trstinový cukor s príchuťou karamelu od Dr. Oetkera, nakoľko ríbezle boli jemne kyselkavé.

 

Postup:

V jednej miske zmiešame tekuté suroviny (vajcia, olej a mlieko), v druhej miske vymiešame sypké ingrediencie (krupica, hladká špaldová múka, kypriaci prášok do pečiva, práškový cukor). Obe hmoty spojíme a vymiešame hladké cesto bez hrudiek. Formu na muffiny vystelieme papierovými košíkmi, do ktorých nalejeme cesto zhruba do 3/4-in, nakoľko cesto počas pečenia narastie. Nakoniec na vrch poukladáme bobuľové ovocie. Ovocie môžeme posypať cukrom (vanilkový, trstinový…) a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180-190 °C zhruba 25 minút. Z dávky vyjde 12 košíkov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.