Latest Posts

Drobné pečivo, tuhé cestá

Fašiangové fánky

Fašiangy predstavujú obdobie od Troch kráľov do Popolcovej stredy. Keďže po fašiangoch nasleduje 40 dňový pôst, ktorý trvá až do Veľkého piatku a fašiangy sú časom karnevalov, plesov, zábavy, ale aj dobrých a nie vždy práve najzdravších jedál, som i ja neodolala tradičným fašiangovým fánkam. Ak ste sa rozhodli spolu so mnou „zhrešiť“, pripájam svoj […]

Chlieb

Tartine bread

Tartine bread je chlieb s robustnou mahagónovou kôrkou a s príjemnou štruktúrou striedky s veľkými vzduchovými bublinami. Tartine chlieb je náročnejší na čas, ale nie na námahu. Cesto je hydratované a so 70 % hydratáciou je dokonalý.

Likéry, sirupy, pečený čaj

Pečený čaj

V chladnom, upršanom a sychravom počasí nie je nič lepšie ako si dať šálku vynikajúceho pečeného čaju. Ja robím pečený čaj veľmi často s rôznymi obmenami ovocia. Na 1 kg ovocia dávam 0,5 kg cukru, i keď sú recepty, kde sa množstvo cukru pohybuje od 500 g až do 2 kg, ale 2 kg cukru […]

Sladké oblátky

Vanilkové oblátky

Krehunké chuťovo vynikajúce vianočné oblátky s vanilkovou príchuťou pečiem z mlieka, nie z vody. Niekedy robievam vianočné oblátky i so škoricovou príchuťou, vtedy pridávam do cesta mletú škoricu, nie škoricový cukor. Vanilkové oblátky na Vianoce pod med

Ostatné pečivo z kvásku

Kváskový špaldový pizza koláč

Pizza je vynikajúce jedlo talianskeho pôvodu. Pozostáva z tenkého cesta kruhového tvaru, avšak tvar ani hrúbka nie sú pravidlom. Pizza je u nás veľmi obľúbená, preto som sa rozhodla pripraviť tento pizza koláč v zdravšej – kváskovej verzii. Kváskový špaldový pizza koláč je zhotovený z kvásku z ražnej múky a cesto je zo špaldovej múky. Z dávky […]