Tento vynikajúci domáci vaječný koňak robím hlavne na Veľkú noc i Vianoce. Namiesto mlieka dávam zahustené mlieko, čím je koňak hustejší, lahodnejší a chutnejší. Domáci vaječný koňak
Latest Posts
Veľkonočný baranček
Veľkonočný baranček k Veľkej noci neodmysliteľne patrí. Preto pridávam tento odskúšaný recept na barančeka s citrónovou príchuťou. Veľkonočný baranček
Veľkonočné jahodové vrkôčiky
Veľkonočné jahodové venčeky z kysnutého cesta, s lahodnou vanilkovou plnkou, ozdobenou jahodami, ktoré sú pokryté tortovým želé podávame so šľahačkou. Namiesto jahôd môžeme použiť iné ovocie, ako napríklad hrozno a namiesto tortového želé s príchuťou jahody, použijeme tortové želé číre. Veľkonočné jahodové venčeky z kysnutého cesta, s lahodnou vanilkovou plnkou, ozdobenou jahodami a tortovým želé
Mramorová bábovka
Vynikajúca, mäkkučká, zároveň veľmi chutná mramorová bábovka, s lahodnou rumovou príchuťou a s jemnou konzistenciou.
Tradičné domáce langoše z chladničky
Tento recept na tradičné domáce langoše robievam už dlhé roky. Langoše sú také výborné, že sa ich nemôžeme dojesť. Robia sa deň vopred a kysnú v chladničke. Do cesta dávam mlieko a kyslú smotanu, z čoho sú nadýchané, mäkkučké a veľmi chutné s lahodnou chuťou smotany. Tradičné domáce, nadýchané a mäkkučké smotanové langoše z chladničky
Čučoriedkový cupcake
Mafiny, alebo cupcakes? Rozdiel je v cestách. Mafiny vytvoríme tak, že zmiešame mokré ingrediencie v jednej miske, suché v druhej a nakoniec ich spojíme. Celkovo je hmota pevnejšia, hustejšia a suchšia. Preto cesto po upečení vytvára na povrchu veľkú bublinu s charakteristickou prasklinou a zľahka opečenou kôrkou. Suroviny na cupcakes treba postupne vymiešať či vyšľahať, […]
Čokoládový perník s lekvárom
Tento perník mäkkučký ako pavučinka s lekvárom, nasekanými orechami a kúskami čokolády pečiem obvykle, keď potrebujem upiecť niečo narýchlo. Keďže všetky suroviny dáme do jednej misky, koláč je rýchly, jednoduchý a čo je dôležité, je aj veľmi chutný. Perník mäkkučký ako pavučinka s lekvárom a kúskami čokolády
Vanilkovo-banánová torta
Tejto vynikajúcej torte s kakaovo-piškótovým korpusom, lahodným vanilkovým pudingovým krémom s karamelizovanými banánmi, ktorá je pokrytá šľahačkovou perinou a posypaná grankom, neodolá žiadny maškrtný jazýček. Tortu môžeme obložiť plnenými trubičkami, alebo mandľovými lupienkami. Ak namiesto vanilkového pudingu použijeme karamelový puding a šľahačku polejeme karamelom, môžeme s touto karamelovou obmenou urobiť karamelovo-banánovú tortu. Vanilkovo-banánová torta
Kokosová roláda s broskyňami
Či už na posedenie pri kávičke, rodinné oslavy alebo inú príležitosť zvyknem upiecť roládu. Táto vynikajúca kakaová roládová hmota s kokosovým krémom a broskyňovým kompótom je nadýchaná, ľahučká, jemná i osviežujúca. Roládu môžeme dozdobiť rôzne, či ju polejeme čokoládovou polevou, prípadne bielou a čiernou ganache polevou, transfer fóliou (pomôcka na prenos dekoratívnych vzorov na povrch čokolády), alebo jednoducho plnku […]
Oškvarkové rožky
Domáce rožky s oškvarkami, tomu sa jednoducho nedá odolať. Oškvarkové kysnuté rožky sa výborne hodia k vínu či pivku a preto vyskúšajte tento jednoduchý recept na oškvarkové rohlíky