Keďže je sezóna a kto má záhradku a v nej má k dispozícii veľa zrelých paprík a rajčín, je ideálne pripraviť si domáce zavárané lečo. Lečo
Latest Posts
Zázvorový sirup
Zázvor (ďumbier lekársky) sa používa ako korenie v kuchyni, ale aj v lekárstve. Vyznačuje sa svojou ostrou, až štipľavou chuťou. Zázvor je známy a využívaný pre svoje liečivé účinky, resp. pre obsah výnimočných látok ako gingerol (štipľavá látka), antibiotické látky, éterické oleje, vitamíny a minerály. Keďže má liečivé účinky, určite by nemal chýbať vo Vašom stravovaní, […]
Tvarohové pité
Ja milujem pité. Jablkové pité je tradičný zákusok našich starých mám, ktorý nikdy nesklame a jedine, čo ho predbehne je vynikajúce tvarohové pité 🙂 Tvarohové pité
Zapečená cuketa
Vyskúšajte tento recept na lahodnú upečenú cuketu s cestíčkom z pohánkovej múky, so syrom a s kuracou šunkou.
Cuketový špaldový koláč
Jednoduchý, rýchly, vynikajúci a hlavne šťavnatý cuketový koláč zo špaldovej múky so škoricou, hrozienkami a vlašskými orechmi.
Zaváraný uhorkový šalát
Ak máte, alebo ste dostali prerastené uhorky, ktoré už nie sú ani na kvašáky, istotne si doma pripravujete uhorkový šalát. Prečo si takýto šalát nezakonzervovať a nepochutiť si na ňom i po uhorkovej sezóne 🙂 . Preto pridávam tento recept na vynikajúci zaváraný uhorkový šalát, do ktorého sa môže pridať i mladá cuketa. Zaváraný uhorkový šalát […]
BeBe trojuholníky
Keďže i nepečené dezerty sú veľmi obľúbené, pridávam tento recept na vynikajúci nepečený rýchly dezert so zaujímavým vzhľadom, vyhotovený z BeBe sušienok, s lahodnou tvarohovou plnkou a banánov v čokoláde. Trojuholníky z BeBe keksov
Levanduľová bábovka
Ako som písala v predchádzajúcich článkoch, levanduľa nie je len na parádu, ale môže nám urobiť skvelú službu i pri pečení. Tentokrát som sa rozhodla pripraviť túto voňavú, fenomenálnu levanduľovú bábovku, ktorá rozvoniavala pri pečení po celom dome 🙂 Levanduľová bábovka
Karamelové veterníky
Cukrárska klasika: Karamelové veterníky
Avokádová nátierka
Avokádo je ovocie, ktoré nie je sladké, nemá ani nejako zvlášť výraznú vôňu a ak je dozreté, má jemnú až krémovú konzistenciu. Avokádo je plné fytochemikálií ako napr. karotenoidy (beta-karotén, alfa-karotén a luteín), flavonoidy, fytosteroly (beta-sitosterol, campesterol a stigmasterol). Aj keď fytochemikálie nie sú pre život človeka bezprostredne nevyhnutné, tak ako tuky, bielkoviny, či uhľohydráty, […]