Latest Posts

Torty

Mozartova torta

Kto by nepoznal bonbóny Mozartove gule. Keďže ja ich milujem dostala som k narodeninám Mozartovu tortu. Túto famóznu, vynikajúcu a výrazne chutnú čokoládovú tortu ochutenú marcipánom a pistáciami, mi upiekla manželova dcéra Dominika. Snažila sa, čo najviac priblížiť k originálnej chuti bonbónov a keďže receptov na Mozartovu tortu nie je veľa, dala si tú námahu a […]

Drobné pečivo, tuhé cestá

Vínové kolieska

Vínové kolieska sú rýchle, jednoduché, nenáročné na suroviny a keďže do cesta neide cukor – nie moc sladké pečivo. Toto výborné krehké pečivo môžeme pripraviť i na sladko (obaliť v cukre, prípadne ho spojiť s lekvárom, alebo nutelou), i na slano. Vhodné je na akúkoľvek príležitosť, či na Vianoce, Veľkú noc, alebo i len tak ku kávičke. Vínové […]

Trené koláče

Mafiny s karamelkami

Mafiny s karamelkami zo špaldovej múky sú neodolateľné sladké dobroty, ktoré zaručene zlepšia náladu každému, kto ich ochutná. Nielenže bleskovo zmiznú z taniera, ale určite sa stanú vaším stálym obľúbeným dezertom. Mafiny s karamelkami zo špaldovej múky

Zaváraná zelenina, nátierky, šaláty

Zavárané paradajky

Ak milujete cherry, hruškovité i ďatľové paradajky a máte ich nadbytok v záhrade, určite si každá z Vás, tieto paradajky zavarí, nakoľko na sušenie nie sú moc vhodné. Taktiež nie sú vhodné ani do domáceho paradajkového kečupu, keďže na prípravu kečupu sa najlepšie hodia poriadne dozreté veľké mäsité paradajky. Zavárané paradajky sú zároveň skvelý tip na home-made […]

Zaváraná zelenina, nátierky, šaláty

Zaváraná cvikla

Cvikla (červená repa) je účinnou prevenciou, ale aj liekom na mnohé vážne choroby. Cvikla je naplnená plnohodnotnými živinami, vďaka ktorým napr. prečístíme organizmus od nečistôt, má antibiotické a antiseptické účinky, priaznivo pôsobí pri tvorbe krvi, najmä ako jeden z prostriedkov proti málokrvnosti a podobne. Cvikla je vysoko výživovo hodnotná, obsahuje bielkoviny, sacharidy, tuk, vlákninu, vápnik, […]