Keďže nepečené dezerty sú veľmi obľúbené, pridávam tento recept na nepečenú tortu s tvarohom, so šľahačkou a s ovocím. Táto famózna torta je nenáročná na prípravu a taktiež veľmi osviežujúca. Ovocie môžeme obmieňať podľa sezóny. Nepečená tvarohová torta s jahodami
Latest Posts
Kapustníky
Mám rada všetky druhy pečiva, koláčov a dezertov, ale ako som už viackrát písala, kysnuté koláče milujem zo všetkého najviac 🙂 Veď i tradičnými slovenskými múčnikmi sú koláče z kysnutého cesta, alebo buchty plnené lekvárom, makom, orechmi alebo tvarohom. Na Vianoce sa pripravuje Štedrák, na koniec Fašiangov šišky s lekvárom, zo Záhoria sa rozšíril zaujímavý Skalický trdelník, […]
Kokosová bábovka
Keď chcem upiecť niečo rýchle na nedeľu a taktiež chutné, obvykle zvolím bábovku, ktorou nič nepokazím a deti bábovky milujú. Tentoraz som zvolila kokosovú, ktorá je nenáročná na prípravu, veľmi chutná a plná kokosu. Pre milovníkov kokosu, preto pridávam tento recept na rýchlu a vynikajúcu hrnčekovú kokosovo-kakaovú bábovku. Vynikajúca hrnčeková kokosovo-kakaová bábovka plná kokosu
Cesnakový kváskový chlieb
Keďže ja mám veľmi rada cesnak, či už klasický, alebo medvedí, patrí tento chlieb medzi moje obľúbené chlebíky, so svojou výraznou vônou a s cesnakovou chuťou. Vynikajúci je s maslom, ale i len tak samotný. Teraz som ho pripravila z pšeničnej a ražnej múky, ale múky obmieňam. Najčastejšie namiesto pšeničnej múky, používam špaldovú hladkú a […]
Zemiakové halušky
Či sa už rozhodnete pre tradičné slovenské jedlo – domáce bryndzové halušky, alebo zemiakové halušky s kapustou – strapačky, je lepšie pripraviť si halušky doma z kvalitných surovín a nie z polotovaru. Príprava je nenáročná, zaberie iba pár minút a chuťový zážitok z tých doma vyrobených je na nezaplatenie 🙂 Zemiakové halušky
Pribináčiková torta
Vynikajúcu pribináčikovú tortu s ovocím, s lahodným krémom a lá Pribináčik deti nesmierne milujú 🙂 Torta je osviežujúca, najmä deťom veľmi chutí a najlepšie je ju dozdobiť ovocím. Ak sa rozhodneme tortu dozdobiť poťahovou hmotou, pribináčikovú plnku použijeme dovnútra, nie ako podklad pod poťahovú hmotu, nakoľko by mohla hmota jemne tiecť. Pod poťahovú hmotu je […]
Čokoládové košíčky
Čokoládové košíčky, tak ako pohárové dezerty, patria medzi rýchle dezerty, ktoré sú v súčasnej modernej gastronómii hitom. Čokoládové košíčky môžeme naplniť šľahačkou, mascarpone, obľúbeným krémom, čokoládovou penou s ovocím. Dozdobíme ich podľa fantázie, či už piškótami, ovocím, alebo cukríkmi. Čokoládové košíčky
Likérové špice
Likérové špice sú vynikajúcim dezertom zložený z buflerovej hmoty, kakaového krému dohotovený čokoládou a plnený likérom z rumu a salka, prípadne domácim vaječným koňakom. Buflerová hmota patrí medzi ľahké šľahané hmoty a je špecifická tým, že časť múky nahrádza škrob, krémový prášok, alebo kukuričný škrob. Časť masla do krému môžeme nahradiť margarínom, ja však margarín […]
Marlenka guličky
Vynikajúce, nepečené medové marlenka guličky sú jednoduché a rýchle. Môžeme ich vyhotoviť z medových plátov, ale namiesto plátov kľudne môžeme použiť i nespotrebované medovníčky, ak nám ich veľa zostalo. Spolu so surovinami ako salko, oriešky, med a maslo máme rýchlo hotové tieto famózne marlenka guličky 🙂 Nepečené medové marlenka guličky
Domáci Baileys
Tento vynikajúci a rýchly sladký alkoholický nápoj, ktorý doma hravo zvládne urobiť každý, chutí skoro ako originál. Môžeme ho pripraviť z Írskeho whisky, prípadne rumu, Salka a niekto pridáva i smotanu. Ak sa rozhodneme pre whisky, čo je najviac podobné originálu, použijeme írsku whisky, nie škótsku, alebo americkú. Domáci likér Baileys