Opäť pridávam jeden recept na RAW tortu bez lepku, múky, cukru, laktózy, bez živočíšnych produktov a bez tepelnej úpravy a to:
RAW torta čokoládovo-kokosovo-banánová
Suroviny na korpus (priemer 24 cm):
3/4 hrnčeka ďatlí (namočených vo vode na pol hodinu),
1,5 hrnčeka orechy (vlašské, mandle… orechy musia byť namočené cez noc a osušené),
1,5 hrnčeka strúhaný kokos,
1 PL med (agávový, alebo javorový sirup),
2 PL kakao natural,
3-4 banány (nakrájame na hrubé kolieska a poukladáme na korpus).
Suroviny na plnku:
3 hrnčeky strúhaný kokos,
1/4 hrnčeka kokosový olej,
1/4 hrnčeka med (agávový, alebo javorový sirup).
Suroviny na raw čokoládu:
2 PL kakao natural,
2 PL kokosový olej,
2 PL med.
Strúhaný kokos na posypanie.
Postup:
Orechy a kakao pomelieme na múku, pridáme kokos, ďatle, med a vypracujeme lepivú hmotu, ktorú natlačíme na spodok tortovej formy. Na chvíľu dáme stuhnúť do chladničky. Potom na hmotu naukladáme banány nakrájané na hrubé kolieska. Následne si pripravíme kokosový krém. Všetky ingrediencie na krém rozmixujeme a kokosovú hmotu dáme na banány a pritlačíme. Na hmotu vylejeme čokoládu a dáme stuhnúť aspoň na 4 hodiny. Celú tortu posypeme strúhaným kokosom.
Príprava raw čokolády: Do rozpusteného kokosového oleja primiešame kakao a med. (Ideálne je zahriať zmes na 42 °C, následne temperujeme na 31,5 °C, vtedy je čokoláda pripravená na tuhnutie).