Raw torty sú zdravé a ich príprava zaberie skutočne iba pár minút. Keďže sú bez tepelnej úpravy, všetky suroviny rozmixujeme mixérom, hmotu na korpus natlačíme na dno tortovej formy, naukladáme ovocie, ktoré zalejeme plnkou, dáme zachladiť a vynikajúcu zdravú maškrtu, ktorú zvládne pripraviť každá gazdinka, máme hotovú 🙂 Túto jahodovú raw tortu robievam s obmenami. Ak mám chuť bez orechov, prípadne ste alergický na orechy, pripravuje sa s kokosom, ale ak milujete orechy, tak kokos vymeníte za orechy. Čiže do korpusu namiesto kokosu dáme mandle, alebo vlašské orechy….. a do plnky namiesto kokosu použijeme kešu orechy. Takže postup a ostatné suroviny sú rovnaké u oboch.
Raw jahodová torta s kokosom
Suroviny na korpus priemer 26 cm:
400 ďatle (namočené na pol hodiny do vody), namiesto ďatlí môžeme dať i hrozienka, prípadne skombinovať, ja niekedy pridávam i goji
400 g strúhaný kokos, alebo orechy (mandle, vlašské, lieskovce.., orechy musia byť namočené cez noc a osušené),
200 g jahody (poukladáme na korpus).
Suroviny na krém:
600 g jahody,
300 ml panenský kokosový olej,
300 g strúhaný kokos, alebo (kešu orechy namočené cez noc),
3 – 5 PL med, javorový, alebo agávový sirup,
1 ČL vanilkový extrakt.
Postup:
Strúhaný kokos rozmixujeme s ďatlami a vypracujeme lepivú hmotu, ktorú natlačíme na spodok tortovej formy. Na korpus naukladáme nakrájané jahody. Pripravíme si krém. Všetky ingrediencie na krém rozmixujeme do hladka a vylejeme na korpus. Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 8 hodín. Hotovú tortu ozdobíme podľa fantázie.