Raw food (živá strava), v tomto prípade surové dezerty, sladké koláče a maškrty, na ktorých si pochutíte sú zároveň prospešné aj pre vaše telo. Po takýchto dezertoch sa budete cítiť omnoho lepšie. Napríklad surová čokoláda povzbudí, dodá dobrú náladu a zníži chuť na ďalšie jedlo. Živé zdravé jedlo musí byť v prvom rade chutné aj príťažlivo vyzerať a táto čokolodávo-banánová torta je toho dôkazom 🙂
RAW čoko-banánová torta
Suroviny na orechový korpus (priemer tortovej formy 24 cm):
300 g vlašské orechy (vlašské orechy, mandle, prípadne mix orechov – orechy musia byť namočené cez noc a osušené),
300 g ďatle (namočené na pol hodiny do vody),
Suroviny na plnku:
600 g banány + 1 až 2 ks banány na korpus,
300 g kešu orechy (orechy musia byť namočené cez noc a osušené),
2 PL med (agávový sirup, javorový sirup),
300 ml panenský kokosový olej,
2 PL kakao natural,
1 ČL mletá škorica.
Suroviny na ozdobenie:
ovocie, orechy, strúhaný kokos, škorica, kakao natural, goji….
Postup:
Orechy pomelieme na múku a pridáme ďatle. Všetko spolu pomixujeme v mixéri a vypracujeme lepivú hmotu, ktorú natlačíme na spodok tortovej formy o priemere 24 cm. Na chvíľu dáme stuhnúť do chladničky. Potom na hmotu naukladáme na kolieska nakrájané banány a nakoniec vylejeme krém, ktorý pripravíme tak, že všetky ingrediencie na krém rozmixujeme do hladka. Hotovú tortu dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 8 hodín, najlepšie na noc. Na druhý deň ozdobíme podľa fantázie.