Rakvičky

Veľkonočné, alebo vianočné orechové rakvičky s lahodným vanilkovým, alebo karamelovým krémom, môžeme ozdobiť čokoládovou polevou, na Veľkú noc farebnými cukríčkami, prípadne namiesto krému môžeme dať šľahačku. Podľa toho, čo komu chutí. Z uvedenej dávky vyjde 40 kusov.

Orechové rakvičky s lahodným vanilkovým a karamelovým krémom

rakvičky

Suroviny na cesto:

360 g hladká múka,

250 g maslo,

150 g mleté vlašské orechy,

2 žĺtky,

160 g práškový cukor,

1 PL kakao.

Suroviny na krém:

250 g maslo,

250 g práškový cukor,

vanilkový krém: 1 Zlatý klas + 250 ml mlieko

karamelový krém: 1 salko (alebo hotový karamel)

Na ozdobenie:

čokoládová poleva (farebné cukríky)

 

Postup:

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a maslom do peny, pridáme preosiatu hladkú múku, orechy, kakao a vypracujeme hladké cesto, ktoré plníme do vymastených a múkou vysypaných formiečiek na rakvičky. Pečieme pri teplote 180 °C, pokiaľ nevyskočia hore (stále ich sledujeme), potom už len dosušíme na 60 °C doružova. Na vychladnuté rakvičky cukrárenským vreckom nanesieme krém, polejeme čokoládovou polevou, prípadne posypeme farebnými cukríčkami.

Krém: Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Vanilkový krém pripravíme tak, že dáme uvariť mlieko so Zlatým klasom na kašu. Vychladnutú kašu vymiešame s maslom a práškovým cukrom do hladka. Karamelový krém pripravíme tak, že vymiešame maslo s karamelom (plechovicu salka varíme 2 hodiny vo vode).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.