Ten, kto má pozná vie, že ja som „mäsový typ“ 🙂 Ale ak sa predsa stane, že i ja si dám niečo iné ako mäso, tak určite tento vynikajúci racio šalát z červenej kapusty. Šalát je vhodný na očká, chlebíčky, ale výborný je i bez pečiva. Taktiež ho môžeme pripraviť na studené misy, alebo chutnú a rýchlu večeru.
Racio šalát z červenej kapusty
Suroviny:
6 ks veľké uvarené zemiaky,
5-6 ks na tvrdo uvarené vajcia,
2 ks cibuľa,
7 dcl pohár červená kyslá kapusta (vynikajúca je z LIDL-u),
soľ,
štipka korenia,
kukurica,
400 ml tatárska omáčka,
400 ml kyslá smotana.
Postup:
Kapustu scedíme, cibule nakrájame na drobno (komu vadí čerstvá cibuľa, môže ju obvariť vo vode s octom, soľou a cukrom, alebo ju pripraviť nad parou), ja dávam surovú – neupravovanú. Potom pridáme kukuricu, tatársku omáčku a kyslú smotanu. Ďalej pridáme pretlačené uvarené zemiaky (pretlačíme cez pretláčatko na zemiaky ako na zemiakový šalát) a nakoniec pridáme postrúhané uvarené vajcia na tvrdo (strúhame na jemnom strúhadle). Všetko spolu dobre premiešame, dochutíme soľou a korením podľa chuti.