Racio šalát

Ten, kto má pozná vie, že ja som „mäsový typ“ 🙂 Ale ak sa predsa stane, že i ja si dám niečo iné ako mäso, tak určite tento vynikajúci racio šalát z červenej kapusty. Šalát je vhodný na očká, chlebíčky, ale výborný je i bez pečiva. Taktiež ho môžeme pripraviť na studené misy, alebo chutnú a rýchlu večeru.

Racio šalát z červenej kapusty

racio-salat

Suroviny:

6 ks veľké uvarené zemiaky,

5-6 ks na tvrdo uvarené vajcia,

2 ks cibuľa,

7 dcl pohár červená kyslá kapusta (vynikajúca je z LIDL-u),

soľ,

štipka korenia,

kukurica,

400 ml tatárska omáčka,

400 ml kyslá smotana.

 

Postup:

Kapustu scedíme, cibule nakrájame na drobno (komu vadí čerstvá cibuľa, môže ju obvariť vo vode s octom, soľou a cukrom, alebo ju pripraviť nad parou), ja dávam surovú – neupravovanú. Potom pridáme kukuricu, tatársku omáčku a kyslú smotanu. Ďalej pridáme pretlačené uvarené zemiaky (pretlačíme cez pretláčatko na zemiaky ako na zemiakový šalát) a nakoniec pridáme postrúhané uvarené vajcia na tvrdo (strúhame na jemnom strúhadle). Všetko spolu dobre premiešame, dochutíme soľou a korením podľa chuti.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.