Punčové rezy II.

Recept na túto obľúbenú šťavnatú klasiku – punčové rezy som dostala od jednej cukrárky. Tento je bez punčovej arómy, je veľmi jednoduchý, nenáročný na suroviny i prípravu. Takže pridávam ďalší odskúšaný recept na vynikajúce punčové rezy 🙂

Punčové rezy II.

 

Suroviny na cesto:

4 ks vajcia,

štipka soli,

160 g kryštálový cukor,

4 PL vlažná voda,

130 g polohrubá múka,

½ balíka kypriaci prášok do pečiva.

Punč:

150 g kryštálový cukor,

1 vrecko čierny čaj, zaliať vriacou vodou, aby to bolo 3 dcl.

Do vlažného zamiešať 1,5 dcl rumu.

Poleva:

350 g práškový cukor,

1 PL citrónová šťava,

3 PL rum,

potravinárske farbivo,

1-2 PL vody (alebo odložíme z punču),

 

Malinový džem na potretie.

 

Postup:

Bielky oddelíme od žĺtkov. V miske vymiešame žĺtky s cukrom do penista, pridáme vlažnú vodu, múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a všetko dobre vymiešame ručným mixérom. Nakoniec do cesta zapracujeme vareškou vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a štipky soli.

Takto upečieme tri korpusy, jeden zafarbíme s červeným potravinárskym farbivom.

Plníme nasledovne: Korpus potrieme džemom, položíme ružový korpus, ktorý celý oblejeme punčom, naň položíme posledný korpus, ktorý je zo spodnej časti natretý džemom. Celé to zaťažíme a dáme do chladničky na 12 hodín, najlepšie z večera do rána. Na druhý deň dáme polevu, ktorú pripravíme vymiešaním surovín na polevu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.