Plnené orechy

Vynikajúce trvanlivé vianočné pečivo

orechy plnené vanilkovo-orieškovou plnkou s koncami namočenými v čokoládovej poleve

orechy

Suroviny na cesto:

280 g hladká múka,

210 g maslo,

70 g práškový cukor,

70 g mleté vlašské orechy.

Suroviny na plnku:

200 g práškový cukor,

200 g maslo,

1 balík Zlatý klas,

500 ml mlieko,

1 vanilkový cukor,

mleté vlašské orechy podľa chuti.

Na ozdobenie:

50 g čokoláda na varenie,

50 g cera.

 

Postup:

Zo surovín na cesto vypracujeme hladké cesto, ktoré zatlačujeme do vymastených a múkou vysypaných formičiek na orechy tak, aby nám uprostred zostala jamka. Formičky s cestom ukladáme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C do začervenania krajov. Vychladnuté plníme vanilkovo-orieškovým krémom a konce namáčame v čokoládovej poleve, alebo môžeme orechy iba obaliť v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.

Plnka: Z mlieka, vanilkového cukru a Zlatého klasu si uvaríme kašu, ktorú necháme vychladnúť pri izbovej teplote za občasného miešania. V miske si vymiešame maslo s práškovým cukrom do peny a postupne pridávame vychladnutú kašu zo Zlatého klasu. Všetko dobre vymiešame a nakoniec pridáme mleté vlašské orechy.

Konce hotových naplnených orechov namáčame v čokoládovej poleve (čokoláda rozpustená s cerou nad parou).

Z dávky vyjde 40 až 45 zlepovaných orechov. Plnky ešte zostane, tak si môžeme urobiť napr. z jednej piškóty orechové rezy 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.