Prečo kupovať drahé pizza rožky v pekárňach, keď si môžeme pripraviť takéto jednoduché a chutné domáce pizza rožteky z kysnutého cesta? Z dávky vytvoríte 30 rožkov.
Pizza rožky z kysnutého cesta
Suroviny na cesto:
- 300 ml mlieko,
- 1 ČL kryštálový cukor,
- 42 g droždie,
- 600 g hladká múka,
- štipka soli,
- 150 ml olivový olej,
- 1 ČL pizza korenie,
Suroviny na obloženie:
- kečup alebo paradajková omáčka,
- tvrdý plátkový syr (EIDAM),
- šunková saláma,
- 1 žĺtok na potretie,
- strúhaný tvrdý syr na posypanie.
Postup:
Z mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. V miske zmiešame preosiatu hladkú múku, soľ, pizza korenie, olivový olej a kvások. Miesime 10 až 15 minút, až kým vypracujeme hladké cesto (ak miesime robotom, prvé 3 minúty zvolíme I. rýchlosť, keď sa suroviny spoja, zvýšime rýchlosť na II. a miesime ešte 7 minút, aby sa cesto odlepovalo od misky).
Cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 45 až 50 minút na teplom mieste. Vykysnuté cesto rozdelíme na päť častí, každú rozkrájame na 6 trojuholníkov, ktoré potrieme kečupom alebo paradajkovou omáčkou, obložíme šunkovou salámou, plátkami syru a sformujeme rohlíky.
Rožky formujeme tak, že trojuholník stočíme od širšej časti k užšej a konce zatočíme. Vytvarované rohlíky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 10 až 15 minút podkysnúť. Nakysnuté rožky potrieme žĺtkom, posypeme strúhaným syrom a dáme piecť.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C zhruba 20 minút do zlata.
Extra panenský olivový olej 750 ml
Vyskúšajte vysokokvalitný extra panenský olivový olej s intenzívnou chuťou a jemnou arómou. Lisovaný je za studena z kalábrijských BIO olív výlučne mechanickými prostriedkami.
Nakupovať