Túto piškótovo-pudingovú torta zvládne každá gazdinka. Je výborná, nenáročná na prípravu a hlavne rýchla. Piškótové cesto si môžete pripraviť akékoľvek, ja najčastejšie robievam cesto uvedené nižšie v recepte. Ale keďže je leto a ako väčšina ľudí, aj my trávime radšej viac času vonku, ako vo vnútri, no ale i napriek tomu dezert musí byť 🙂 , vyskúšali sme tieto piškótové variácie od Dr. Oetker. Takže piškótové cesto bolo rýchle, nenáročné na prípravu a veľmi chutné. Plnka je z tvarohu a pudingu Dr. Oetker CrémeOlé s čokoládovou príchuťou, ktorý sa pripravuje za studena.
Piškótovo-pudingová torta
z piškótového cesta, z čokoládovo-tvarohovej plnky, so šľahačkou a jahodami
Suroviny na cesto, priemer tortovej formy 24 cm:
Piškótové variácie Dr.Oetker,
50 ml olej,
3 ks vajcia,
50 ml voda,
alebo
5 ks vajcia,
5 PL polohrubá múka,
5 PL práškový cukor,
1/4 balíka kypriaci prášok do pečiva.
1 ČL olej.
Suroviny na plnku:
500 g tvaroh,
500 ml mlieko,
2 balíky pudingov CrémeOlé s čokoládovou príchuťou Dr.Oetker.
Suroviny na šľahačku:
250 ml smotana na šľahanie 33 %,
1 ks stužovač šľahačky Smeta-fix Dr.Oetker.
Suroviny na ozdobenie:
strúhaná čokoláda,
jahody.
Postup:
Piškótové variácie Dr.Oetker urobíme podľa návodu – obsah vrecka vymiešame ručným mixérom s vodou, olejom a vajciami. Hotové cesto vylejeme do tortovej formy priemeru 24 cm a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 140 °C zhruba 40 až 45 min.
alebo
Bielky oddelíme od žĺtok a vyšľaháme tuhý sneh. Do vyšľahaného snehu zašľahávame mixérom po 1 žĺtku a 1 PL práškového cukru. Keď je to vyšľahané na penu, zamiešame 5 PL múky zmiešanej s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme olej. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 200 °C do zlatista.
Hotový korpus necháme vychladnúť, prekrojíme ho na polovicu a navrstvíme nasledovne. Dáme spodný korpus, čokoládovo-pudingovú plnku, vrchný korpus, čokoládovo-pudingovú plnku a vyšľahanú šľahačku. Vrch posypeme strúhanou čokoládou a dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním tortu ozdobíme jahodami.
Príprava čokoládovo-pudingovej plnky: CrémeOlé pripravíme podľa návodu na obale – vyšľaháme ho s 500 ml mlieka ručným šľahačom pri najvyšších otáčkach. Potom pridáme tvaroh a vymiešame hladký krém.