Piškótovo-pudingová torta

Túto piškótovo-pudingovú torta zvládne každá gazdinka. Je výborná, nenáročná na prípravu a hlavne rýchla. Piškótové cesto si môžete pripraviť akékoľvek, ja najčastejšie robievam cesto uvedené nižšie v recepte. Ale keďže je leto a ako väčšina ľudí, aj my trávime radšej viac času vonku, ako vo vnútri, no ale i napriek tomu dezert musí byť 🙂 , vyskúšali sme tieto piškótové variácie od Dr. Oetker. Takže piškótové cesto bolo rýchle, nenáročné na prípravu a veľmi chutné. Plnka je z tvarohu a pudingu Dr. Oetker CrémeOlé s čokoládovou príchuťou, ktorý sa pripravuje za studena.

Piškótovo-pudingová torta

z piškótového cesta, z čokoládovo-tvarohovej plnky, so šľahačkou a jahodami

Suroviny na cesto, priemer tortovej formy 24 cm:

Piškótové variácie Dr.Oetker,

50 ml olej,

3 ks vajcia,

50 ml voda,

alebo

5 ks vajcia,

5 PL polohrubá múka,

5 PL práškový cukor,

1/4 balíka kypriaci prášok do pečiva.

1 ČL olej.

Suroviny na plnku:

500 g tvaroh,

500 ml mlieko,

2 balíky pudingov CrémeOlé s čokoládovou príchuťou Dr.Oetker.

Suroviny na šľahačku:

250 ml smotana na šľahanie 33 %,

1 ks stužovač šľahačky Smeta-fix Dr.Oetker.

Suroviny na ozdobenie:

strúhaná čokoláda,

jahody.

 

Postup:

Piškótové variácie Dr.Oetker urobíme podľa návodu – obsah vrecka vymiešame ručným mixérom s vodou, olejom a vajciami. Hotové cesto vylejeme do tortovej formy priemeru 24 cm a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 140 °C zhruba 40 až 45 min.

alebo

Bielky oddelíme od žĺtok a vyšľaháme tuhý sneh. Do vyšľahaného snehu zašľahávame mixérom po 1 žĺtku a 1 PL práškového cukru. Keď je to vyšľahané na penu, zamiešame 5 PL múky zmiešanej s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme olej. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 200 °C do zlatista.

Hotový korpus necháme vychladnúť, prekrojíme ho na polovicu a navrstvíme nasledovne. Dáme spodný korpus, čokoládovo-pudingovú plnku, vrchný korpus, čokoládovo-pudingovú plnku a vyšľahanú šľahačku. Vrch posypeme strúhanou čokoládou a dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním tortu ozdobíme jahodami.

Príprava čokoládovo-pudingovej plnky: CrémeOlé pripravíme podľa návodu na obale – vyšľaháme ho s 500 ml mlieka ručným šľahačom pri najvyšších otáčkach. Potom pridáme tvaroh a vymiešame hladký krém.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.