Ovocná torta

Vynikajúca šťavnatá ovocná torta zo špaldovej múky je vhodná ku každej príležitosti.

Ovocná torta zo špaldovej múky

Suroviny na korpus:

4 ks vajcia,

120 g trstinový cukor,

2 PL mlieko,

120 g hladká špaldová múka,

20 g kakao,

1 ks kypriaci prášok do pečiva.

Jahodový lekvár na potretie.

Suroviny na krém:

500 g jemný tvaroh,

250 ml smotana na šľahanie 33 %-tná,

1 ks želatínový stužovať Dr. Oetker,

4 ks vanilkový cukor,

ovocie podľa chuti.

Na dohotovenie:

100 g čokoláda Milka,

40 g smotana na šľahanie 33%-tná.

 

Postup:

V miske vymiešame vajcia s trstinovým cukrom do penista. Postupne pridáme mlieko a špaldovú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva spolu s kakaom. Všetko spolu dobre vymiešame. Hotové cesto nalejeme do  vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej tortovej formy priemeru 24 cm a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160-180 °C zhruba 25 až 30 minút. Hotový vychladnutý korpus natrieme lekvárom. Následne ho dáme späť do tortovej formy. Po bokoch poukladáme prekrojené jahody (prípadne iné ovocie podľa chuti) a natrieme krém. Na krém naukladáme jahody a dáme stuhnúť do chladničky min. na 12 hod., najlepšie z večera do rána. Na druhý deň polejeme ganache polevou a tortu dozdobíme podľa fantázie.

Príprava krému: Na krém si vyšľaháme smotanu. Pridáme tvaroh zmiešaný s vanilkovým cukrom a želatínový stužovač podľa návodu (Želatínový stužovač pripravíme za studena – stačí zmiešať so 100 ml vody – ja som použila sirupovú s príchuťou jahoda. Pridáme do krému. Stužovač je vhodný do šľahačky, tvarohovej či ovocnej náplne).

Príprava ganache: Smotanu na šľahanie tesne pred bodom varenia odstavíme, pridáme čokoládu a premiešame.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.