Orechové grilážky

Tieto vynikajúce karamelovo-orechové grilážky robievam veľmi často. Ak ich správne skladujeme uzatvorené v dóze pri teplote zhruba 20 °C vydržia veľmi dlho. Keďže môj manžel ich má veľmi rád, robievam ich z dvojitej dávky, ale i tak rýchlo zmiznú, takže ja si so skladovaním starosti nerobím 🙂

orechové grilážky s karamelovým salkom

orechové grilážky

Suroviny:

200 g cukor krupica,

1 balík vanilkový cukor (20 g)

397 g Salko karamel

200 nasekané vlašské orechy,

250 g maslo,

tortové oblátky,

20 g čokoláda na varenie,

20 g cera.

 

Postup:

Najskôr si rozpustíme maslo v hrnci (aby nám pri pridávaní do karamelu neprskalo) a v druhom hrnci v horúcej vode si zohrejeme salko karamel. V ďaľšom hrnci si z cukru krupica a vanilkového cukru pripravíme karamel za stáleho miešania na miernom ohni. Keď je karamel hotový pridávame postupne za stáleho miešania rozpustené maslo a zohriate salko karamel. Ak je hmota spojená a pekne „bublinkuje“, odstavíme ju z ohňa  a až potom pridáme vlašské orechy, či už mleté, alebo nasekané. Pripravenú plnku natierame na oblátky. Oblátky som kúpila v Lidli a vyšlo mi 5 ks a 4 vrstvy plnky. Vrch prekryjeme papierom na pečenie a dobre zaťažíme knihami do druhého dňa. Na druhý deň hotové grilážky nakrájame, či už na kocky, trojuholníky, prípadne takéto rezy, ktoré pofrkáme čokoládovou polevou (čokoláda rozpustená s cerou vo vodnom kúpeli).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.