Rýchla hrnčeková orechová bábovka zo špaldovej múky
Suroviny:
1 hrnček hladká múka (prípadne špaldová hladká múka),
2 vajcia,
štipka soli,
1 hrnček cukru (kryštálový/trstinový),
1 kypriaci prášok do pečiva,
1 hrnček mleté vlašské orechy,
1/2 hrnčeka mlieko,
1/2 hrnčeka roztopené maslo, prípadne olej.
Postup:
Žĺtky vymiešame s cukrom, následne pridáme mlieko a vymiešame. Postupne pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, roztopené maslo a mleté vlašské orechy. Všetko spolu dobre vymiešame ručným mixérom. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý postupne zapracujeme do cesta vareškou. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C cca 45 min. Vrch polejeme čokoládou a posypeme orechmi. Dozdobíme podľa fantázie.