Keďže nepečené dezerty sú veľmi obľúbené, pridávam tento recept na nepečenú tortu s tvarohom, so šľahačkou a s ovocím. Táto famózna torta je nenáročná na prípravu a taktiež veľmi osviežujúca. Ovocie môžeme obmieňať podľa sezóny.
Nepečená tvarohová torta s jahodami
Suroviny:
300 g kakaové bebe sušienky,
100 g rozpustené maslo,
500 g mäkký hrudkovitý tvaroh,
400 ml smotana na šľahanie 33 %,
180 g práškový cukor,
1 vanilkový cukor,
šťava z 1 citróna,
250 g jahody,
jahodové želé.
Postup:
Pomocou mixéra rozmixujeme kakaové sušienky na prášok, potom pridáme rozpustené maslo a dobre premiešame. Pripravíme si tortovú formu s priemerom 26 cm. Na dno formy rukou natlačíme hmotu zo sušienok zmiešanú s maslom a odložíme do chladničky. V miske si vymiešame tvaroh s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme šťavu z citróna. Nakoniec pridáme vyšľahanú šľahačku a premiešame vareškou. Hotový krém navrstvíme na sušienkový základ a opäť odložíme do chladničky. Jahody si umyjeme, očistíme a nakrájame na plátky. Naukladáme ich na vrch torty a zalejeme jahodovým želé. Návod na prípravu jahodového želé nájdeme na obale, preto sa riadime pokynmi výrobcu – každé želé je iné, treba rešpektovať inštrukcie na obale. Odložíme do chladničky stuhnúť minimálne na 4 hodiny, najlepšie však z večera do rána.