Nepečená slaná torta je originálnym a príjemným prekvapením pre oslávenca, ktorý má radšej slané ako sladké. Keďže torta je zhotovená z toastového chleba je nenáročná, rýchla a taktiež i veľmi chutná.
Slaná torta z toastového chleba, s cesnakovou a vajcovou nátierkou
Suroviny:
2-3 balíky toastový chlieb,
zelenina a ovocie na obloženie,
moravské mäso,šunková, suchá saláma na obloženie i na pomazánky,
250 g maslo,
2-3 ks črievka tavený syr,
300-400 g plátkový syr na obloženie.
Suroviny na vajcovú nátierku:
5 ks vajcia,
250 g maslo,
1-2 PL plnotučná horčica,
3 strúčiky cesnaku,
1 PL kečup,
soľ podľa chuti,
petržleňová vňať.
Surovina na cesnakovú nátierku:
7 ks strúčikov cesnaku,
1 črievko tavený syr,
1 PL maslo,
štipka soli.
Postup:
Všetky suroviny na vajcovú nátierku spolu vymiešame – vajcia uvaríme natvrdo a nadrobno nakrájame. Taktiež vymiešame suroviny na cesnakovú nátierku. Naukladáme si toastové chlebíky do požadovaného tvaru, na fotke je torta vo veľkosti 4 x 3 toastových chlebíkov, urobíme obdĺžnik. Na chlebíky nanesieme vajcovú nátierku, naukladáme moravské mäso. Mäso postriekame črievkovým syrom, dáme ďalšiu vrstvu chlebíkov. Na chlebíky natrieme cesnekovú nátierku, na ktorú poukladáme šunkovú salámu a opäť postriekame črievkovým syrom. Dáme predposlednú vrstvu chlebíkov, opäť vajcovú nátierku a môžeme dať suchú salámu, prípadne plátkové syry a postriekamie črievkovým syrom. Nakoniec dáme poslednú vrstvu chlebíkov. Vrch a boky torty potrieme maslom zmiešaným s črievkovým syrom, na ktorý naukladáme plátkový syr. Dozdobíme podľa fantázie.