Mramorová bábovka

Vynikajúca, mäkkučká, zároveň veľmi chutná

mramorová bábovka, s lahodnou rumovou príchuťou a s jemnou konzistenciou.

mramorová bábovka fotopostup

Suroviny:

5 ks vajcia,

250 g polohrubá múka,

250 g práškový cukor,

štipka soli,

1 ks kypriaci prášok do pečiva,

1 k vanilkový cukor,

1 dcl mlieko,

1 dcl olej,

2 PL kakao,

2 PL rum.

 

Postup:

V miske vymiešame ručným mixérom žĺtky s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom do peny. Keď sú dore žĺtky s cukrom vymiešané, pridáme mlieko a rum, opäť vymiešame. Následne pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a olej a všetko spolu dobre vymiešame. V druhej miske vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a štipki soli, ktorý postupne po lyžici zapracovávame vareškou do žĺtkovej masy. Cesto rozdelíme na dve polovice. Do jednej pridáme 2 PL kakaa. Cestá vrstvíme po 2 polievkových lyžicách. Do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy dáme 2 PL bieleho cesta, na to 2 PL tmavého cesta a takto pokračujeme až do vrchu. Pečieme pri teplote 180 °C zhruba 45 minút. Upečenú bábovku necháme vychladnúť, vyklopíme a môžeme posypať práškovým cukrom.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.