Toto vynikajúce mocca pečivo s orechovo-kávovou chuťou a s lahodnou kávovou plnkou, tiež patrí medzi trvanlivé pečivo. Ale samozrejme s maslovou plnkou ho uskladňujeme v chladničke a vydrží o niečo menej ako linecké pečivo, prípadne iné drobné trvanlivé pečivo, ktoré je zlepované lekvárom.
Mocca pečivo s orechovo-kávovou chuťou a s lahodnou kávovou plnkou
Suroviny na cesto:
250 g maslo,
300 g hladká múka,
140 g práškový cukor,
140 g mleté vlašské orechy,
50 g strúhanka,
suchá káva podľa chuti – nemusí byť.
Suroviny na plnku:
250 g maslo,
125 g práškový cukor,
silná čierna káva (suchá) podľa chuti.
Suroviny na čokoládovú polevu:
80 g čokoláda na varenie
80 g cera
Postup:
Múku preosejeme s práškovým cukrom, spracujeme s vychladnutým, na kocky nakrájaným maslom. Postupne pridáme ostatné suroviny a vymiesime hladké cesto. Pridáme aj do cesta trochu kávy (ja to robím od oka), ale nemusí byť. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie, alebo mikroténového sáčku a dáme na 2 hodiny do chladničky. Cesto môže v chladničke odpočívať aj cez noc. Na druhý deň cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske zhruba na 5 mm, povykrajujeme kolieska, alebo iné tvary a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 8 až 10 minút. Vychladnuté pečivo zlepujeme kávovou plnkou a zdobíme čokoládovou polevou (pečivo môžeme len pofrkať polevou, alebo pomocou sáčku napíšeme M).
Plnka: V mise vymiešame maslo s preosiatym práškovým cukrom a pridáme kávu podľa chuti.