Medové tortičky

Vynikajúce medové tortičky

Suroviny na cesto:

2 PL med,

250 g maslo,

160 g práškový cukor,

2 celé vajcia,

500 g hladká múka špeciál (prípadne špaldová hladká múka),

1 vanilkový cukor,

štipka soli,

1/2 ČL mletá škorica,

1 zarovnaná ČL sóda bikarbóny.

Suroviny na krém:

500 ml mlieko,

60 g Zlatý klas (1,5 balíka),

250 g maslo,

1 žĺtok,

50 ml um (rum, môžeme nahradiť citrónovou šťavou),

1 vanilkový cukor,

100 g kryštálový cukor.

Suroviny na obaľovanie a dohotovenie:

strúhaný kokos (kokosová múčka),

50 g čokoláda na varenie + 30 g cera

 

Postup:

Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme hladké cesto, ktoré vyvaľkáme na tenký plát, povykrajujeme kolieska. Kolieska naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 5-7 minút. Vychladnuté kolieska spájame po 3 ks koliesok krémom (hotovú naplnenú tortičku jemne stlačíme, z bokov vytečie krém, ktorým potrieme i boky). Natreté tortičky obalíme v kokosovej múčke a vrch pofrkáme čokoládovou polevou (čokoláda s cerou rozpustená vo vodnom kúpeli).

Príprava krému:

Z mlieka, Zlatého klasu, žĺtka, kryštálového a vanilkového cukru si uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť pri izbovej teplote za občasného miešania. Ručným mixérom vymiešame zmäknuté maslo s vychladnutým pudingom a nakoniec pridáme um, alebo citronovú štavu. Všetko spolu dobre vymiešame do hladka.
Z dávky vyjde zhruba 30 už zlepených tortičiek.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.