Medové rezy

Niet nad tradičné, jemné, chutné a lahodné medové rezy s domácimi medovými plátmi a s pudingovou plnkou zo Zlatých klasov, ktoré pozostávajú z jednoduchých surovín. Medové rezy sú veľmi obľúbené na Vianoce i Veľkú noc.

Medové rezy

medové rezy

Suroviny na cesto:

  • 150 g med,
  • 2 celé vajcia,
  • 140 g práškový cukor,
  • 50 g maslo,
  • 500 g hladká múka špeciál,
  • 2 ČL sóda bikarbóna.

Suroviny na plnku:

  • 250 g maslo,
  • 250 g práškový cukor,
  • 2 balíky Zlatý klas,
  • 600 ml mlieko,
  • 2 ks vanilkový cukor.

Na posypanie:

  • horká čokoláda s vyšším obsahom kakaa.

Postup:

Nad paru do misy dáme 150 g medu, 2 celé vajcia, práškový cukor a maslo. Necháme spustiť, miešame do spenenia, hmota sa musí dobre prehriať.

Keď nám začne pekne voňať a je dobre prehriata, odstavíme ju. Pridáme preosiatu hladkú múku zmiešanú so sódou bikarbóny a zamiesime hladké cesto.

Cesto rozdelíme na štyri časti, každú časť rozvaľkáme na tenko a upečieme zvlášť každý plát na vymastenom a múkou vysypanom plechu. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 7-9 minút.

Pripravíme si plnku: Z mlieka, klasov a vanilkových cukrov si uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť za občasného miešania pri izbovej teplote. V mise vymiešame maslo s práškovým cukrom a postupne primiešame hustú kašu. Plnku si rozdelíme na 4 časti a naplníme pláty. Každý plát trošku popritláčame rukami, nakoľko dávame plnku i na posledný plát, pláty nezaťažujeme.

Nakoniec posypeme strúhanou horkou čokoládou, alebo polejeme čokoládovou polevou. V chladničke ich necháme do druhého dňa, aby zvláčneli a „nažili“ plnkou. Na druhý deň nakrájame na rezy.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.