Niet nad tradičné, jemné, chutné a lahodné medové rezy s domácimi medovými plátmi a s pudingovou plnkou zo Zlatých klasov, ktoré pozostávajú z jednoduchých surovín. Medové rezy sú veľmi obľúbené na Vianoce i Veľkú noc.
Medové rezy
Suroviny na cesto:
- 150 g med,
- 2 celé vajcia,
- 140 g práškový cukor,
- 50 g maslo,
- 500 g hladká múka špeciál,
- 2 ČL sóda bikarbóna.
Suroviny na plnku:
- 250 g maslo,
- 250 g práškový cukor,
- 2 balíky Zlatý klas,
- 600 ml mlieko,
- 2 ks vanilkový cukor.
Na posypanie:
- horká čokoláda s vyšším obsahom kakaa.
Postup:
Nad paru do misy dáme 150 g medu, 2 celé vajcia, práškový cukor a maslo. Necháme spustiť, miešame do spenenia, hmota sa musí dobre prehriať.
Keď nám začne pekne voňať a je dobre prehriata, odstavíme ju. Pridáme preosiatu hladkú múku zmiešanú so sódou bikarbóny a zamiesime hladké cesto.
Cesto rozdelíme na štyri časti, každú časť rozvaľkáme na tenko a upečieme zvlášť každý plát na vymastenom a múkou vysypanom plechu. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 7-9 minút.
Pripravíme si plnku: Z mlieka, klasov a vanilkových cukrov si uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť za občasného miešania pri izbovej teplote. V mise vymiešame maslo s práškovým cukrom a postupne primiešame hustú kašu. Plnku si rozdelíme na 4 časti a naplníme pláty. Každý plát trošku popritláčame rukami, nakoľko dávame plnku i na posledný plát, pláty nezaťažujeme.
Nakoniec posypeme strúhanou horkou čokoládou, alebo polejeme čokoládovou polevou. V chladničke ich necháme do druhého dňa, aby zvláčneli a „nažili“ plnkou. Na druhý deň nakrájame na rezy.