Keďže už jahody končia a začalo obdobie malín a ríbezlí, pridávam tento recept na osviežujúci, vynikajúci a hlavne rýchly koláč s malinami, červenými a čiernymi ríbezľami.
Bleskový malinovo-ríbezľový koláč s posýpkou
Suroviny:
400 g polohrubá múka,
1 balík kypriaci prášok do pečiva,
200 g kryštálový cukor,
2 vajcia,
150 ml vlažná voda,
150 ml olej,
maliny, červené a čierne ríbezle.
Na posýpku:
2 PL kryštálový cukor,
1,5 PL hrubá múka,
1 vanilkový cukor,
1-2 PL stuhnuté maslo.
Postup:
V miske zmiešame preosiatu polohrubú múku s kypriacim práškom do pečiva. Následne pridáme cukor, vajcia, olej, vlažnú vodu a všetko dobre vymiešame s ručným mixérom. Hotové cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, na vrch naukladáme ovocie a posypeme posýpkou, ktorá vznikne zmiešaním cukru s múkou a maslom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C zhruba 30 až 35 minút do zlatista.