Vynikajúce, jemné, vianočné makové pečivo, zlepované domácim lekvárom a pofrkané čokoládvou polevou.
Jemné vianočné pečivo: makové srdiečka
Suroviny na cesto:
- 350 g polohrubá múka,
- 110 g práškový cukor,
- 100 g mletý mak,
- 1 vajce,
- štipka soli,
- 250 g maslo.
Na zlepovanie:
- domáci lekvár.
Na čokoládovú polevu:
- 50 g čokoláda na varenie,
- 30 g maslo.
Postup:
V miske zmiešame všetky ingrediencie na cesto a vypracujeme hladké cesto, ktoré vložíme do mikroténového sáčka a necháme v chladničke odpočinúť do druhého dňa.
Na druhý deň cesto rozvaľkáme na pomúčnenej doske a vykrajujeme srdiečka. Srdiečka naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C zhruba 15 min.
Vychladnuté zlepujeme lekvárom a nakoniec pofŕkame čokoládovou polevou (vo vodnom kúpeli rozpustená čokoláda s maslom).