Makové pečivo

Vynikajúce, jemné, vianočné makové pečivo, zlepované domácim lekvárom a pofrkané čokoládvou polevou.

Jemné vianočné pečivo: makové srdiečka

Suroviny na cesto:

  • 350 g polohrubá múka,
  • 110 g práškový cukor,
  • 100 g mletý mak,
  • 1 vajce,
  • štipka soli,
  • 250 g maslo.

Na zlepovanie:

  • domáci lekvár.

Na čokoládovú polevu:

  • 50 g čokoláda na varenie,
  • 30 g maslo.

Postup:

V miske zmiešame všetky ingrediencie na cesto a vypracujeme hladké cesto, ktoré vložíme do mikroténového sáčka a necháme v chladničke odpočinúť do druhého dňa.

Na druhý deň cesto rozvaľkáme na pomúčnenej doske a vykrajujeme srdiečka. Srdiečka naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C zhruba 15 min.

Vychladnuté zlepujeme lekvárom a nakoniec pofŕkame čokoládovou polevou (vo vodnom kúpeli rozpustená čokoláda s maslom).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.