Toto chutné likérové zlepované pečivo s plnkou z čokoládového likéru patrí síce medzi trvanlivé pečivo, ale u nás dlho nevydržalo 🙂 Tak ako do plnky, i do cesta ide čokoládový likér a množstvo čokolády, ktoré dajú pečivu lahodnú chuť likéru a čokolády. Teda labužníkom, ktorí majú veľmi radi čokoládu, nesmie tento recept chýbať.
suroviny:
NA CESTO:
150 g čokolády na varenie,
3 žĺtka,
6 PL čokoládového likéru,
450 g hladkej múky,
90 g práškového cukru, 300 g masla
PLNKA:
300 g čokolády na varenie,
90 g masla,
3 PL medu,
3 PL čokoládového likéru,
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA:
100 g čokoláda na varenie
100 g cera na polevu
Postup:
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, ktorú necháme mierne vychladnúť. Pridáme k nej žĺtka, likér, múku, orechy a maslo. Vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň 1 hodinu v chladničke, lepšie sa s ním pracuje. Rozvaľkáme na hrúbku cca 3 mm, vykrojíme, poukladáme na plech, na ktorom je papier na pečenie a pečieme pri 200 °C cca 10 min.
Vychladnuté naplníme, namočíme do čokolády a dozdobíme podľa fantázie.
Plnka: Čokoládu rozpustíme nad parou vo vodnom kúpeli, necháme takmer vychladnúť, pridáme maslo, med a likér a vyšľaháme do peny.