Levanduľové sušienky

Ak vám kvitne na záhrade, či balkóne levanduľa, použite ju na výrobu luxusných domácich sladkostí. Preto pridávam recept na tieto vynikajúce, rýchle a

krehké levanduľové sušienky zo špaldovej múky

levandulové sušienky fotopostup

Suroviny na 23 ks sušienok:

100 g maslo,

1/4 hrnčeka kryštálový/trstinový cukor,

1 hrnček špaldová múka (ja som dala 3/4 hrnčeka špaldovú hladkú múku a dosypala som špaldovou celozrnnou múkou),

štipka himalájska soľ,

1 hrnček strúhaný kokos,

1 PL levanduľové kvety (zhruba 10 stoniek).

Zmes na obaľovanie:

Práškový cukor zmiešaný s vanilkovým cukrom.

Postup:

Rúru vyhrejeme na 170 °C. V miske zmiešame všetky suroviny na sušienky a vypracujeme mierne drobivé cesto. V rukách vyvaľkáme guličky s priemerom 1,5 cm. Guličky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C zhruba 20 – 25 min. Ešte teplé ich obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.