Ak vám kvitne na záhrade, či balkóne levanduľa, použite ju na výrobu luxusných domácich sladkostí. Preto pridávam recept na tieto vynikajúce, rýchle a
krehké levanduľové sušienky zo špaldovej múky
Suroviny na 23 ks sušienok:
100 g maslo,
1/4 hrnčeka kryštálový/trstinový cukor,
1 hrnček špaldová múka (ja som dala 3/4 hrnčeka špaldovú hladkú múku a dosypala som špaldovou celozrnnou múkou),
štipka himalájska soľ,
1 hrnček strúhaný kokos,
1 PL levanduľové kvety (zhruba 10 stoniek).
Zmes na obaľovanie:
Práškový cukor zmiešaný s vanilkovým cukrom.
Postup:
Rúru vyhrejeme na 170 °C. V miske zmiešame všetky suroviny na sušienky a vypracujeme mierne drobivé cesto. V rukách vyvaľkáme guličky s priemerom 1,5 cm. Guličky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C zhruba 20 – 25 min. Ešte teplé ich obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.