Levanduľová bábovka

Ako som písala v predchádzajúcich článkoch, levanduľa nie je len na parádu, ale môže nám urobiť skvelú službu i pri pečení. Tentokrát som sa rozhodla pripraviť túto voňavú, fenomenálnu levanduľovú bábovku, ktorá rozvoniavala pri pečení po celom dome 🙂

Levanduľová bábovka

levanduľová bábovka fotopostup

Suroviny:

200 g maslo,

250 g polotučný tvaroh,

150 g cukor krupica,

4 ks vajcia,

150 g hladká múka,

150 g polohrubá múka,

1 ks Kypriaci prášok do pečiva,

1 vanilkový cukor,

15 stoniek levandule.

 

Postup:

Levanduľové kvietky opláchneme vo vode, otrháme, dáme do misky spolu s múkami, kypriacim práškom do pečiva, vanilkovým cukrom a premiešame. V druhej miske vymiešame celé vajcia s cukrom a maslom, primiešame tvaroh. Nakoniec prisypeme sypkú zmes a všetko spolu vymiešame ručným mixérom. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C zhruba 45 až 50 minút. Už pri pečení bude celá kuchyňa krásne rozvoniavať 🙂 Bábovku necháme vychladnúť, vyklopíme a dozdobíme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.