Ako som písala v predchádzajúcich článkoch, levanduľa nie je len na parádu, ale môže nám urobiť skvelú službu i pri pečení. Tentokrát som sa rozhodla pripraviť túto voňavú, fenomenálnu levanduľovú bábovku, ktorá rozvoniavala pri pečení po celom dome 🙂
Levanduľová bábovka
Suroviny:
200 g maslo,
250 g polotučný tvaroh,
150 g cukor krupica,
4 ks vajcia,
150 g hladká múka,
150 g polohrubá múka,
1 ks Kypriaci prášok do pečiva,
1 vanilkový cukor,
15 stoniek levandule.
Postup:
Levanduľové kvietky opláchneme vo vode, otrháme, dáme do misky spolu s múkami, kypriacim práškom do pečiva, vanilkovým cukrom a premiešame. V druhej miske vymiešame celé vajcia s cukrom a maslom, primiešame tvaroh. Nakoniec prisypeme sypkú zmes a všetko spolu vymiešame ručným mixérom. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C zhruba 45 až 50 minút. Už pri pečení bude celá kuchyňa krásne rozvoniavať 🙂 Bábovku necháme vychladnúť, vyklopíme a dozdobíme.