Kokosové ježe

Veľmi chutné a šťavnaté máčané kokosové rezy na Vianoce nesmú chýbať. Preto pridávam tento recept, ktorý mám od svojej babky a každý rok ho pečie i moja mama. Takže u nás je to tradičný vianočný dezert, ktorý poznám z detstva, ešte pod názvom medové do kokosu. Avšak mnohí z vás ho poznajú ako kokosové ježe.

Šťavnaté kokosové ježe

Suroviny na cesto:

  • 420 g hladká múka špeciál, alebo špaldová hladká múka,
  • 1/2 balíka kypriaci prášok do pečiva,
  • 200 ml mlieko,
  • 2 vajcia,
  • 50 g maslo,
  • 300 g práškový cukor,
  • 4 PL med.

Suroviny na polevu:

  • 250 g práškový cukor,
  • 250 g maslo,
  • 4 PL um (rum),
  • 4 PL mlieko,
  • 4 PL kakao,
  • strúhaný kokos na obaľovanie.

Postup:

V miske vymiešame vajcia s práškovým cukrom do peny, následne pridáme zmäknuté maslo a všetko spolu vymiešame do hladka.

Potom pridáme med, mlieko, preosiatu hladkú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a všetko spolu dobre vymiešame.

Hotové cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 25-30 minút.

Hotový korpus necháme vychladnúť. Vychladnutý korpus nakrájame na kocky, obdĺžniky…., namočíme do polevy (vo vodnom kúpeli – nad parou, vymiešame všetky suroviny na polevu) a ihneď obalíme v kokosovej múčke.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.