Sladký dezert kokosová griláž je dezert, ktorý môžeme pripravovať na rôzne príležitosti.
Kokosové grilážky
Suroviny:
1 ks Salko,
250 g maslo,
250 g strúhaný kokos,
1 balenie tortové oblátky,
40 g čokoláda na varenie,
40 g cera,
farebné cukríky.
Postup:
V hrnci si roztopíme maslo. Medzitým si salko zohrievame vo vodnom kúpeli, aby bolo teplé. Do roztopeného, ale nie horúceho masla pomaly vlejeme salko, pridáme strúhaný kokos a dobre premiešame. Hotovú zmes natierame na oblátky, striedame vrstvy plnky s oblátkami. Oblátky zaťažíme a necháme stuhnúť do druhého dňa. Na druhý deň nakrájame na kocky. Kraje namáčame v čokoládovej poleve (čokoláda rozpustená s cerou vo vodnom kúpeli) a dozdobíme farebnými cukríkmi.