Zbožňujeme toto duté drobné trvanlivé pečivo pečené vo formičkách, ktoré pri pečení rozvoniava po celom dome. Či už kokosové fúkané rožky, alebo orechové fúkané rožky u nás signalizujú vianočný čas. A keďže vianoce sa pomaly blížia pridávam tento recept na vynikajúce kokosové fúkané rožky. Recept robievam s obmenou orechovou, takže keď strúhaný kokos nahradíme mletými vlašskými orechmi pripravíme tak orechové fúkané rožky.
Kokosové (orechové) fúkané rožky
Suroviny:
500 g práškový cukor,
250 g maslo,
200 g hladká múka,
200 g kokosová múčka, (v prípade orechových fúkaných rožkov, zameníme strúhaný kokos za mleté vlašské orechy),
1/2 balíka kypriaci prášok do pečiva.
Suroviny na čokoládovú polevu:
50 g čokoláda na varenie,
50 g cera.
Postup:
Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme sypké cesto (cesto nebude moc držať pokope, tak sa nezľaknite 🙂 ). Cesto vtláčame do formičiek na rožky – až po okraj. Formičky nemusíme vymastiť, ani vysypať múkou. Formičky naukladáme na plech a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 °C zhruba 12 až 15 minút (z rúry ich vyberáme hneď, ako chytia ľahučký nádych, stále by mali byť svetlé – treba to sledovať, lebo ku koncu rýchlo hnednú). Ešte horúce vyklopíme z formičiek a po vychladnutí konce namáčame v čokoládovej poleve (rozpustená cera s čokoládou na varenie vo vodnom kúpeli).