Kokosová bábovka

Keď chcem upiecť niečo rýchle na nedeľu a taktiež chutné, obvykle zvolím bábovku, ktorou nič nepokazím a deti bábovky milujú. Tentoraz som zvolila kokosovú, ktorá je nenáročná na prípravu, veľmi chutná a plná kokosu. Pre milovníkov kokosu, preto pridávam tento recept na rýchlu a vynikajúcu hrnčekovú kokosovo-kakaovú bábovku.

Vynikajúca hrnčeková

kokosovo-kakaová bábovka plná kokosu

Suroviny (hrnček = 250 ml) :

1 a 1/2 hrnčeka strúhaný kokos,

1 hrnček kryštálový cukor,

1 hrnček mlieko,

2 hrnčeky hladká múka,

1/2 hrnčeka rastlinný olej,

1 ks vanilkový cukor,

1 ks kypriaci prášok do pečiva,

3 ks vajcia,

1 PL kakao,

práškový cukor na posypanie.

 

Postup:

Do misky dáme všetky sypké suroviny (okrem kakaa, kakao pridáme na koniec) – preosiatu hladkú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, strúhaný kokos, kryštálový cukor, vanilkový cukor a všetko spolu dobre premiešame. Do druhej misky dáme celé vajcia. Vajcia rozhabarkujeme, potom pridáme sypké suroviny, premiešame a nakoniec pridáme tekuté suroviny – mlieko a olej. Všetko spolu dobre vymiešame. Následne polovicu cesta dáme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Do druhej polovice si primiešame kakao a tmavé cesto vylejeme na bledé cesto a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 40 až 45 minút. Vychladnutú bábovku vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.

4 komentáre

    • Lucka, ďakujem Vám veľmi pekne za komentár, nesmierne ma potešil a som rada, že bábovka chutila. Pekný deň prajem Zuzana

  1. Super jednoduchy recept na vybornu babovku!
    Ja som ho len trosicku pozmenila, nech nemam az taky zly pocit z prehresku a pouzila spaldovu hladku muku a namiesto hrnceka cukru som pouzila len pol hrnceka trstinoveho, ale cuduj sa svet, bola aj tak vyborna!
    Dakujem krasne a tesim sa na skusanie dalsich receptov 🙂

    • Mirka, ďakujem veľmi pekne i za komentár i za inšpiráciu, určite ho vyskúšam i so zmenou ?. Pekný deň prajem Zuzana

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.