Kivi rezy

Kto má rád sladkosti s ovocím, môže si pripraviť z akéhokoľvek ovocia tento vynikajúci, nenáročný a osviežujúci zákusok so šľahačkou a želatínou. Ja som sa rozhodla pre kivi, ktoré obsahuje množstvo antioxidantov a fytolátok, taktiež obsahuje dvakrát viac vitamínu C ako pomaranče.

Osviežujúci kivi zákusok so šľahačkou a želatínou

kivi rezy fotopostup

Suroviny na cesto:

3 ks vajcia,

1 hrnček kryštálový/trstinový cukor,

2 hrnčeky polohrubá múka,

1 kypriaci prášok do pečiva,

1 vanilkový cukor,

150 ml olej,

200 ml vlažná voda.

Suroviny na plnku:

500 ml kyslá pochúťková smotana,

2 ks vanilkový cukor,

500 ml smotana na šľahanie 33 %,

1 stužovač šľahačky Dr.Oetker,

1 kg kivi.

Suroviny na želatinu:

500 ml voda,

1 Zlatý klas,

120 g kryštálový/trstinový cukor,

1,5 balíka prášok džús Kiwi (Pima).

 

Postup:

Žĺtky oddelíme od bielok. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s vanilkovým a kryštálovým (trstinovým) cukrom do peny. Pridáme olej, vlažnú vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec vareškou zapracujeme tuhý sneh. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 30 až 35 minút. Na vychladnutý koláč nanesieme plnku, naukladáme na koliečka nakrájané ovocie kivi a rozotrieme želatinu.

Príprava plnky: Smotany na šľahanie vyšľaháme so stužovačom. V druhej miske vymiešame kyslé smotany s vanilkovými cukrami a pridáme šľahačku. Zľahka premiešame a rozotrieme na vychladnutý koláč. Na vrch naukladáme kivi a vložíme na chvíľu do chladničky, aby plnka ztuhla.

Príprava želatíny: Zlatý klas zmiešame s práškom džús Pima a s cukrom. Dáme do hrnca s vodou a uvaríme želatínu do sklovita za stáleho miešania. Hotovú želatínu necháme mierne vychladnúť a vlažnú pomaly rozotrieme po celom koláči. Dáme stuhnúť do chladničky. Na druhý deň nakrájame na kocky, alebo rezy.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.