Domáci kinder mliečny rez je nenáročný na prípravu a deti ho milujú 🙂 Klasickú polohrubú múku môžeme zameniť za špaldovú, kryštálový cukor za trstinový, namiesto margarínu použijeme maslo a hneď ho máme o niečo v zdravšej verzii.
Domáci kinder mliečny rez zo špaldovej múky
Suroviny na cesto:
6 ks vajcia,
štipka soli,
8 PL kryštálový/trstinový cukor,
2 PL olej,
4 PL voda,
10 PL špaldová polohrubá múka,
1 ČL kypriaci prášok Dr.Oetker s vínnym kameňom,
4 PL kakao.
Suroviny na plnku:
500 g jemný mäkký tvaroh,
300 g kyslá smotana 16%,
1 vanilkový cukor Dr.Oetker,
2-3 PL práškový (trstinový) cukor.
Na dozdobenie:
čokoláda + maslo (alebo smotana na šľahanie 33% ),
farebné cukríky – zdobenie pestré Dr. Oetker.
Postup:
Žĺtky oddelíme od bielkov. V miske si vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, pridáme olej, vodu a všetko spolu vymiešame. Ďalej pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, kakao a všetko spolu opäť dobre vymiešame ručným mixérom. Nakoniec do cesta zapracujeme vareškou vymiešaný tuhý sneh z bielkov a štipki soli. Cesto si rozdelíme na dve polovice a upečieme na plechu o rozmere 36 x 26 cm (rezy sú nižšie), kľudne môže byť aj menší plech, rezy budeme mať vyššie. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175-180 °C zhruba 7 minút. Tak isto upečieme aj druhé cesto. Cesto opatrne pomocou dosky, alebo plechu preklopíme na opačnú stranu a opatrne strhneme papier na pečenie. Necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme plnku a to vymiešaním všetkých surovín na plnku. Vychladnutý plát natrieme plnkou, prikryjeme druhým plátom, jemne pritlačíme, polejeme čokoládovou polevou (či už s maslom, alebo smotanou na šľahanie – ganache polevou) dozdobíme cukríkmi a dáme stuhnúť na 2 hod. do chladničky. Stuhnuté nakrájame na kocky, rezy….