Kto by nepoznal tradičnú nepečenú kávovú maškrtu – kávové zrná. Pre milovníkov kávy pridávam tento recept na vynikajúce kávové zrná v čokoláde, ktoré chutia ako z cukrárne 😉
Kávové zrná
Suroviny:
2 balíky (krabice) BB puding,
250 g práškový cukor,
250 g maslo,
2 žĺtky,
4 plné PL mletá zrnková káva,
2 PL rum.
Suroviny na čokoládovú polevu:
100 g čokoláda na varenie,
80 g cera.
Postup:
V miske vymiešame zmäknuté maslo s práškovým cukrom. Do zmesi postupne zapracujeme BB puding, žĺtky, kávu a rum. Všetko spolu dobre vymiešame, až vznikne hustá hmota (aby sa odliepala od misy a dala sa tvarovať). Hmotu necháme stuhnúť v chladničke. Potom vytvarujeme zrná – ja som „vygúľala rovnaké valce“ a na rovnako veľké časti som ich nakrájala. Potom som rukou vytvarovala rovnaké valčeky a cez stred som urobila ryhu pomocou špáradla. Takto vytvarované zrná necháme stuhnúť v chladničke, najlepšie z večera do rána. Na druhý deň ich namáčame v čokoláde (vo vodnom kúpeli rozpustená čokoláda s cerou). Hotové zrná necháme odkvapkať na mriežke a dáme opäť stuhnúť do chladničky.