Karfiolová polievka s kokosovým mliekom

Karfiolová polievka s kokosovým mliekom

Krémové polievky sú u nás obľúbené. Dá sa do nich „schovať“ aj zelenina, ktorú by deti normálne nezjedli. Karfiolová polievka je jednou z najobľúbenejších. Je jednoduchá na prípravu a kokosové mlieko jej dodáva lahodnú, jemne sladkú chuť.

K tejto polievke som pripravila aj parmezánové chipsy, ktoré ju príjemne doplnili. Ich príprava nie je zložitá a chutia výborne.

Na prípravu karfiolovej polievky potrebujeme:

Na parmezánové chipsy potrebujeme:

Suroviny sú na prípravu 8 – 10 porcií. Čas prípravy: 30 minút

Postup:

Cibuľu očistíme, nakrájame na drobné kúsky a orestujeme v hrnci na olivovom oleji. Pridáme karfiol rozobraný na menšie kúsky a zalejeme vodou. Pridáme soľ, kurkumu, karí korenie a varíme približne 15 minút.

Kým sa polievka varí, pripravíme si parmezánové chipsy. Parmezán postrúhame na drobno a poukladáme na plech vymastený olivovým olejom. Vytvárame z neho menšie kôpky (vysoké približne 0,5-1 cm). Pečieme ich v rúre na 170-180 °C približne 5 minút. Mali by byť upečené dozlatista, nie do hneda.

Do polievky prilejeme kokosovú smotanu a chvíľu povaríme.

Hotovú polievku rozmixujeme do hladka s ponorným mixérom. Môžeme ju dozdobiť mikrozeleninkou, príp. klíčkami, balzamikovým krémom a parmezánovými chipsami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.