Karamelová roláda

Kakaová roláda s karamelovým krémom (mascarpone, šľahačka, salko karamel)

Suroviny na cesto:

5 ks vajcia,

5 PL práškový cukor,

5 PL polohrubá múka,

5 PL vlažná voda,

1/2 balíka kypriaci prášok do pečiva,

1 PL kakao.

Suroviny na plnku:

250 ml mascarpone,

250 ml smotana na šľahanie 33 %,

150 ml sladené kondenzované mlieko Salko Karamel,

lekvár na potretie,

ovocie podľa chuti – nemusí byť,

granko, alebo kakao na dozdobenie.

 

Postup:

Žĺtky oddelíme od bielkov. V miske vymiešame žĺtky s cukrom do peny. Postupne pridáme vodu, múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, kakao a všetko dobre vymiešame ručným mixérom. Nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov, ktorý do cesta zapracujeme vareškou. Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 °C zhruba 15 – 20 minút. Medzitým si rozložíme utierku, na ktorú dáme papier na pečenie, vyklopíme ešte horúci koláč tak, aby nám papier na pečenie, na ktorom sa koláč piekol, zostal na vrchu a papier opatrne strhneme. Následne stočíme do rolády a necháme vychladnúť. Vychladnutú roládu rozvinieme, potrieme lekvárom, karamelovou plnkou, naukladáme ovocie a opäť stočíme. Vrch tiež potrieme plnkou. Hotovú roládu necháme stuhnúť v chladničke do druhého dňa. Roládu pred podávaním dozdobíme grankom, alebo kakaom.

Príprava plnky: Mascarpone a smotanu mixérom zmiešame. Keď začne krém hustnúť, pridávame sladené kondenzované mlieko Salko Karamel podľa chuti.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.